Diskuse o rybaření ve světě
Všechny příspěvky
V diskusi je celkem 2346 různých příspěvků. Příspěvky jsou seřazeny podle data vložení.
- Zdenek 11.01.2015 04:16
-
- Zdenek 11.01.2015 04:08
-
8.1.
Podařilo se nám na řece Paraná získat nejlepší týden sezóny. No on je to jen teoreticky nejlepší týden sezóny.
Muškařům komplikuje rybaření častý vítr a vláčkaři mají výrazně méně ryb, než při minulé výpravě. Na druhou stranu je záběrů hodně, útočí nám na nástrahy i extrémně velké ryby, ale většina úlovků padá, trhá návazce nebo lanka... - CK PEPA 02.01.2015 21:43
-
- Zdenek 31.12.2014 18:44
-
- Zdenek 31.12.2014 18:41
-
- CK PEPA 17.12.2014 19:16
-
Loppa - prosinec 2014
Zdá se, že v celé Evropě letos zima dorazí později. I u nás daleko nad polárním kruhem vlastně zima ještě ani nezačala.
Za pár dní budou Vánoce a sníh leží jen na horách. Okolo fjordu se zatím nedrží. Dny jsou velmi krátké a světlo přes den slabé. Za to v noci, když se vyjasní, tak nám krásně svítí polární záře.
Veselé Vánoce přeje z Loppy
Britt - CK PEPA 16.12.2014 18:41
-
Storsjön 2014
Sezóna 2014 byla u nás v revíru Storsjön (kraj Hälsingland) velmi úspěšná. Kromě velkého množství candátů a štik běžných velikostí jsme ulovili i ryby, které se dají považovat za trofejní. Největší candáti letošní sezóny měřili 90-95 cm a většina jich byla ulovena v červnu a červenci, tedy spíše na začátku sezóny. Největší štiky (110-120 cm) se u nás loví naopak až ke konci sezóny - v říjnu a první polovině listopadu.
ze Švédska zdraví
Lars - CK PEPA 03.12.2014 13:52
-
Listopad na Fraseru
Jsem dlouholetým propagátorem podzimního lovu jeseterů, ale sám musím uznat, že letošní podzim se (co se počasí týče) opravdu nepovedl. Tolik deštivých dnů a takhle vysoký stav vody v řece jsme v posledních dvaceti letech nezažili.
Při lovu jeseterů to až tak nevadilo, právě naopak - ulovena byla celá řada ryb délky 2-3 metry, ale množství lovišť lososů zredukoval vysoký stav vody na několik míst, která byla hlavně o víkendech plná rybářů.
Dnes mám po tříměsíčním maratónu konečně volno a nemusím na ryby. Kdo nezažil, jaké to je, vstávat den co den v pět ráno, pak být do 16.00-18.00 hodin za každého počasí na vodě a pak ještě jet parkovat loď, připravit pruty a nástrahy na další den..., ten mi asi nerozumí. Ale já jsem dnes fakt rád, že nemusím na ryby a v klidu si udělám údržbu lodě, prutů, navijáků...
Vlastně se listopad nakonec povedl - byly slabší dny, kdy se chytlo jen pár ryb do 2 metrů, ale zpravidla jsem měl v lodi alespoň 5-10 ryb denně a z toho alespoň jedna byla okolo 2 metrů. Zapomenout samozřejmě nesmím na tři kusy, které atakovaly hranici tří metrů. Ještě v pondělí 1.12. jsem byl na s hosty rybách - ráno byla na místní poměry svinská zima (-7°C), ale nefoukal vítr a před polednem i svítilo sluníčko. Měli jsme 15 slušných záběrů a záseků, na udici bylo 9 jeseterů a zdolali jsme 4. To není úplně špatné skóre.
Teď si dám pár dní údržby v garáži a vyřizování papírů v kanceláři, no a pak asi vyrazím zase na ryby...
Zdravím všechny lovce jeseterů a přeju veselý advent!
Chris - CK PEPA 03.12.2014 13:31
-
Listopad na Fraseru
Zasílám pár obrázků z listopadového rybaření na Fraseru. Ačkoli jsme měli letos extrémně špatné počasí, jaké v listopadu ani nepamatuji, na množství ulovených jeseterů to nemělo nijak negativní vliv.
Především v první polovině měsíce jsme měli i štěstí na několik slušných ryb, jejichž délka od špičky hlavy do rozdvojení ocasní ploutve byla 250-270 cm (tedy měřeno po evropsku asi 270-290 cm). Přikládám pár obrázků.
Chris - Peter 07.11.2014 04:18
-
...včera sa časť vypravy rozhodla navštiviť hlavne meto Britskej Kolumbie- Viktoria.Začali sme sme prepravu našim autom s požičovne, ktore sme nechali v pristave a pokračovali trajektom, dalej autobusom do mesta, kde sme si požičali na pol dna auto z požičovne.Pozreli sme nadherne staroviktorianske hrady a kostol. Medzičasom chalani s domacimi oslavovali po večťeri vitazstvo nad lososmi. Oslava sa pretiahla do noci a rano nas Juraj učil cestovať v čase. Povedal-"nalejte mi zajeden a so tam kde som bol včera".
9.1.
Řeka má metr vody nad běžný stav, ale je čistá. Na druhou stranu je silnější proud prolém hlavně pro muškaře, kterým se nedaři dostat nástrahy-streamery dostatečně hluboko pod hladinu.
Sice mají muškaři v průměru více ulovených ryb, ale chybí velké kusy. Tomáš a Ondra - nováčci výpravy srdnatě drželi první pozici (oba ulovili dorada dlouhá 72 cm), ale nakonec zvítězilo odhodlání, nezměrná píle a vytrvalost - Saša nejprve zdvihl laťku na 79 cm a téhož dne odpoledne na 92 cm. A to nepočítáme metrová dorada, která se bohužel nepodařilo zdolat.