Diskuse o rybaření ve světě
Všechny příspěvky
V diskusi je celkem 2319 různých příspěvků. Příspěvky jsou seřazeny podle data vložení.
- CK PEPA 08.02.2016 19:18
-
- Peter 02.02.2016 09:56
-
Maledivy tohto roku nepriali lovu kranasa obrovského na popping. Úlovky boli zriedkavé a bezvýsledné hádzanie znechucovalo mojich priateľov. Za to v noci, kedy bol mesiac v úplnom splne, boli ryby na love. Zdolali sme 8 žralokov, s ktorých najväčší "žralok chúva" meral 203 cm. Na hlavu tuniaka sme mali 5-6 záberov tak prudkých, že únik ryby sme nedokázali zastaviť ani napriek tvrdej trolingovej udici. Ryba skončila buď v koraloch, otvorením obratlíka a v jednom prípade prehryznutím oceľového lanka! Žraloky boli zjavne pri chuti. V noci sme na plandavku v priebehu pol hodiny chytili 2tuniakov a dvoch kranasov velkookych cca 3-5kg. Cez deň sme popping vymenili za jiging (chytali sme len na tri udice, ktore ako tak splnali podmienky na jigging) a v priebehu hodiny sme chytili 8 rýb: niekoľko tuniakov dogtooth, kranasa amberjack a rôzne druhy kanicov. V pamäti nám však zostane prvý záber na obrovskú chobotnicu, ktorú som požičal priateľovi. Chytil sa na ňu podľa odhadu kapitána asi 250 kg marlina, ktorého sme zdolávali asi 7 min., kým pri jednom s výskokov, pravdepodobne nosom prerezal šnúru. Skákal ešte zo dve minúty pri lodi, aby sa zbavil nežiadúcej nástrahy. Hoci sme veľké ryby nezdolali, zájazd považujem za úspešný a na rok to tomu marlinovi natrieme.
- Zdenek 28.01.2016 12:53
-
Sobota 23. ledna - setkání příznivců lovu ryb na dírkách u Františkových Lázní.
V sobotu nad ránem bylo u Františkových Lázní -15°C a začalo sněžit.
Když jsme přijeli k rybníku, bylo -3°C, 10 cm čerstvého sněhu a led cca 5-8 cm.
Chytali se siveni a pstruzi duhoví 20-40 cm.
V poledne už bylo nad nulou a dnes není led žádný... - Zdenek 28.01.2016 12:40
-
Sobota 23. ledna - setkání příznivců lovu ryb na dírkách u Františkových Lázní.
V sobotu nad ránem bylo u Františkových Lázní -15°C a začalo sněžit.
Když jsme přijeli k rybníku, bylo -3°C, 10 cm čerstvého sněhu a led cca 5-8 cm.
Chytali se siveni a pstruzi duhoví 20-40 cm.
V poledne už bylo nad nulou a dnes není led žádný... - Zdenek 14.01.2016 18:56
-
3.1.2016
Trofejní cichlida ocasooká (Cichla temensis, peacock-bass, tucunare)
měřila 91 cm a vážila 11 kg.
Ulovil jsem ji dne 3.1.2016 okolo poledne v laguně na řece Rio Negro v
průběhu rybářské expedice pořádané cestovní kanceláří PEPA.
Ryba byla ulovena na popp délky 12 cm za použití navijáku Daiwa Lexa
3500SH, s cestovním prutem Shimano STC 15-30 g délky 2,1 m a šňůrou o
nosnosti 21 kg.
Rybu přeměřilo a vážilo několik osob a uvedené údaje jsou nejnižší naměřené-navážené. Někteří moji přátelé naměřili této rybě až 96 cm (jsou to hodní přátelé). Podle údajů IGFA se jedná o světový rekord tohoto druhu (IGFA eviduje nejdelší tucunare jen 88 cm), ale sám vím o nejméně třech rybách tohoto druhu, které měřily 90-96 cm a vážily 10-13,5 kg. - rybář 26.12.2015 21:15
-
Kostarika 24. prosince 2015
Byl jsem s rodinou v Kostarice. Chytal jsem pouze 3 dny do Vanoc. Lod nebyla moc vhodna pro rybareni. Byl to katamaran, ale byl jsem na nem sam, tak jsem si misto vzdycky nejak nasel.
Kostarika je nadherna, i kdyz jsem poznal pouze malou cast.
Rybarsky to bylo taky super, tim spise, ze ten muj kapitan moc nevedel, kde
ryby jsou a nemel prilis velke zkusenosti. Na lodi nebyl ani sonar. Chytl
jsem kazdy den 5-8 ryb a pouze jsem jiggoval. Ulovil jsem tunaky albacore, bonito, yellowfin tuna, kranasy-amberjack (nejvetsi 22 kg), chnapaly, kanice, kranase, spanelskou makrelu. 1x mi ryba ukousla oba hacky na jiggu, tak 5 ryb mi spadlo.
Michal - CK PEPA 04.12.2015 14:20
-
Norsko - Altafjord 2.12.
Na rybaření už je opravdu zima a úlovky nejsou nijak úžasné, ale když se odpoledne setmí a oblohu kromě hvězd rozzáří i polární záře, je to nádhera.
Každému, kdo k nám za rybami i polární září od prosince do února chce přijet, nabízím zdarma odvoz z letiště v Altě.
Tor - rybář 04.12.2015 14:14
- Konigsurf 29.11.2015 13:11
- CK PEPA 25.11.2015 18:05
-
22. listopadu 2016
Poslední den podzimní rybářské sezóny se vydařil.
Nejen, že jsem měl na palubě kromě dvou rybářů i jejich sličný a veselý doprovod, ještě se navíc povedlo i počasí a ulovili jsme 9 jeseterů.
Ten největší je na obrázku - od špičky hlavy do rozdvojení ocasní ploutve měřil 230 cm, na konec ocasní ploutve 250 cm.
Hezká a pěkně tlustá tečka za letošní sezónou.
Z Vancouveru zdraví
Chris
Koupím kraba kamčatského
Sháním 1-2 kusy kraba kamčatského (Paralithodes camtschaticus, Kongekrabbe) pro preparační účely. Krabi mohou být mražení nebo vaření. Náklady na případnou dopravu i cenu kraba po dohodě uhradím.
Ladislav K. 608 155 937, 736 256 716