+420 266 610 273

Přidejte se k lidem, které zajímá cestování za rybami!

Vyhledávání

Detail příspěvku diskuse z 16.4.2018 11:33

CK PEPA 16.04.2018 11:33
CK PEPA

Fraser v březnu a dubnu
Je polovina dubna a já už mám za sebou 30 dní trávených s rybáři na vodě. Vzhledem k tomu, že jsem v lednu a únoru prováděl údržbu lodí a s hosty na vodu nejezdil, to je asi nejživější jarní sezóna, kterou pamatuji. Není divu, na Fraseru totiž panují ideální podmínky a ryby jsou velmi aktivní. Ačkoli teplota vody vzrostla za minulý týden o celý 1°C a dosahuje 4,5-5,8°C, noci jsou relativně chladné a sníh na horách zatím netaje. To nám dává dobrou kombinaci relativně stálé hladiny vody a její pomalu rostoucí teploty.
Jeseteři jsou s ohledem na teplotu vody stále koncentrovaní na několika specifických lokalitách, což usnadňuje hledání ryb a nemusíme ztrácet čas přejezdy po řece. V posledních dvou týdnech lovíme denně ryby délky 180-250 cm a zatím jsme v žádném dni neměli méně než dvě zdolané ryby.
Sobota 14.4. byla zatím nejlepší - hosté na mojí lodi zdolali celkem 9 ryb, všechny délky přes 150 cm a tři délky přes 2 metry!
Tak, jak nám pomalu, ale jistě roste teplota vody, jsou jeseteři den ode dne znatelně bojovnější a v posledních dnech už začali při zdolávání skákat. A jako bonus máme řeku skoro celou jen sami pro sebe, protože většina průvodců a rybářů spí zimním spánkem (nebo si ohřívá klouby někde v Kostarice, na Floridě nebo v Panamě).
Dokud nezačne tát na horách sníh, věřím, že tahle jarní pohodička a skvělá rybařina vydrží.
Zdraví
Chris

img
dvoumetrovy dubnovy jeseter
img
zdolavani jesetera
img
polovina brezna na Fraseru - ryby zacinaji brat
img
dvoumetrovy jeseter z jarniho Fraseru