CK PEPA

E-mailová rozesílka Cestovní kanceláře PEPA
Nezobrazuje se Vám tento e-mail správně?

Vážení kolegové rybáři!
Zasílám Vám odkazy na aktualizované stránky, které jsou součástí webu www.rybolov.com a připojuji rovněž několik odkazů na zajímavosti ze světa sportovního rybolovu.

Madagaskar - za teplem, sluncem a rybami

Rybářský kemp Terres Rouges patří k jedinečným místům naší planety. Nevede sem žádná silnice ani telefon a dokonce ani elektřina. Přesto nabízí skupina plážových bungalovů, jídelna a malý bar výborné zázemí pro rybářské výpravy.
Zkušení evropští a američtí příznivci lovu plachetníků, kranasů, kaniců a tuňáků pravidelně řadí Madagaskar do svého zimního programu.
S nápadem vyrazit za rybařinou na Madagaskar přišel Peter při degustaci vína ve vinařství Terra Parna v Suchej nad Parnou...
Více informací naleznete zde.

Madagaskar - za teplem, sluncem a rybami

Norsko - jarní tresky jsou tady

Podle informací z pobřeží u Sandnessjoen, Lovund, Steigen, Lofot a v okolí ostrova Senja je letos táhnoucích tresek obecných více než obvykle a zatím (12. února) se loví převážně na hloubkách okolo 120 m.
Na pobřeží krajů Nordland a Troms se letos v období únor-duben očekávají mezi komerčními rybáři nadprůměrné úlovky. Nu, snad se nadprůměrných úlovků dočkají i rybáři sportovní.
Více informací naleznete zde.

Norsko - jarní tresky jsou tady

Švédské Laponsko

Testovací rybářská výprava, která v červnu mapovala vody mezi revíry Ammarnas a Sorsele, si užila slunečného podasí i rybaření v kraji polárního dne.
Mei úlovky se sice neobjevily žádné trofeje, ale muškaři i vláčkaři, především příznivci hladinových lovů si přišli na své.
Více Míra Vincík ve své reportáži.
Více informací naleznete zde.

Švédské Laponsko

zimní Švédsko - Hokensas

V Čechách a na Slovensku po sněhu skoro ani památky a v jižním Švédsku to není o moc lepší - taková je zatím letošní zima.
Pouze na přelomu ledna a února se zima ujala v revíru Hokensas krátce nadvlády, ale od poloviny února už se denní teploty opět ustálily nad bodem mrazu.
Snad jen syrští uprchlíci, kteří jsou přes zimu ubytováni v Hokensas, mají z mírné zimy radost.
O rybaření na dírkách v jihošvédském Hokensas referují stálí příznivci tohoto revíru...
Více informací naleznete zde.

zimní Švédsko - Hokensas

zimní Švédsko - Karlskrona

Že leden a štiky nejdou dohromady?
No, za normálních podmínek ne, ale když to povoluje rybářský řád a jste takový nadšenec, jakým je Gunnar - správce revíru v okolí ostrova Senoren, pak je možné právě leden považovat za měsíc vhodný k lovu štik.
Více lednová videa z revíru Karlskrona.
Brrrr...
Více informací naleznete zde.

zimní Švédsko - Karlskrona

Namibie - lov žraloků

V čase předvánočním myslí většina z nás na jiné věci než na rybaření. Ale mnozí se snaží v čase adventu raději zmizet z blízkosti nákupních center a to pokud možno někam, kde svítí slunce, teplota umožňuje nosit krátké kalhoty a kde nehrozí, že si cestu k domu budete muset prohazovat lopatou...
O výpravě za rybami, parybami a zvířaty Namibie se dočtete v reportáži.
Více informací naleznete zde.

Namibie - lov žraloků

Brazílie - Amazonie

V lednu úspěšně proběhla testovací výprava na řeky a laguny centrální Amazonie.
Úlovky byly různorodé a více než dobré - viz foto.
Někteří účastníci výpravy dodnes mumlají ze spaní slova jako "tucunaré, traira, aruana, sekej nebo Manaus". Že nevíte o co se jedná - stačí si přečíst reportáž z lednové výpravy.
V budoucnu budeme pořádat další výpravy na palubě obytné lodě pro nejvýše 6 rybářů, která umožňuje přístup do menších přítoků a lokalit nedostupným pro větší plavidla.
Více informací naleznete zde.

Brazílie - Amazonie
Dostali jste tento e-mail od přátel? Chcete jej také dostávat?